Quantcast
Channel: LinuxReview »کی دی ای
Viewing all articles
Browse latest Browse all 16

مروری کوتاه بر Sabayon 7

$
0
0

جنتو یکی از توزیع‌های قدرتمند دنیای گنو/لینوکس است که نصب و راه‌اندازی آن برای کاربران غیرحرفه‌ای کمی مشکل می‌باشد. اگر می‌خواهید قدرت جنتو را در فضایی آماده و پیکربندی شده تجربه کنید ما Sabayon را به شما معرفی می‌کنیم.
Sabayon یک توزیع گنو/لینوکس مبتنی بر جنتو است که از فلسفه works-out-of-the-box پیروی می‌کند، بدین معنی که تعداد زیادی از ابزارهای پیکربندی شده و آماده‌ی استفاده را برای کاربران خود مهیا می‌سازد. این توزیع یک فضای کاری جذاب و راحت برای استفاده را با قابلیت شناسایی عالی سخت‌افزاری و به همراه تعداد بیشماری بسته‌‌های به‌روز نرم‌افزاری به کاربران تقدیم می‌کند. Sabayon با محیط های متفاوت KDE، گنوم، LXDE، اوپن‌باکس، Xfce و … در دسترس است.

حداقل سخت‌افزار مورد نیاز برای نصب Sabayon 7:

An i686-compatible Processor (Intel Pentium II/III, Celeron, AMD Athlon)
512Mb RAM (GNOME) – ۷۶۸Mb RAM (KDE)
8 GB of free space
A X.Org supported 2D GPU
A DVD reader

و سخت‌افزار توصیه شده برای نصب Sabayon 7:

A Dual Core Processor (Intel Core 2 Duo or better, AMD Athlon 64 X2 or better)
1024Mb RAM
15 GB of free space
A X.Org supported 3D GPU (Intel, AMD, NVIDIA)  for XBMC, … .

نسخه ۷ توزیع Sabayon در ۱۱ اکتبر منتشر شد. این نسخه شامل رفع ایرادات و به‌روز رسانی‌های فراوانی بوده که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

Sabayon 7

Sabayon 7 از هسته نسخه ۳ استفاده می‌کند، همچنین دسکتاپ‌های GNOME 3.2، KDE 4.7 و Xfce 4.8 در دسترس قرار دارد.

Gnome 3.2 and Firefox 7

امکانات و رفع ایرادات این نسخه به شرح زیر می‌باشد:

  • بهینه سازی فوق‌العاده لینوکس ۳٫۰ (هسته Fusion آزمایشی نیز بعد از نصب در دسترس است).
  • ارایه Server-optimized اضافی، فعال شدن OPenVZ و Vserver-enabled kernels در مخازن.
  • پشتیبانی بومی از btrfs در کنار دیگر قالب‌ها ext4, aufs و …
  • تبدیل Sabayon 7 به یک مرکز چند رسانه‌ای قوی به وسیله نرم افزار ‎.XBMC
  • محیط بصری ‎.Gnome 3.2
  • محیط رومیزی KDE 4.7.
  • XFCE 4.8 بهینه شده (برای کسانی که گنوم ۲ را دوست دارند).
  • تغییر نسخه LibreOffice به ‎.۳٫۴٫۳٫۲
  • Entropy Framework (مدیر بسته‌ی نرم‌افزاری و خدمات وب) به نسخه ۱rc59 به روز شده است که شامل چندین رفع اشکال نیز بوده است.
  • پشتیبانی بهتر از فونت‌های بین المللی و غیر ‎.Roman
  • بهبود پشتیبانی از زبان‌های غیر لاتین.
  • به روزرسانی نیمه خودکار بسیاری از نرم‌افزارها.
  • به روزرسانی ۴۰۰ نرم‌افزار مختلف در این توزیع.
  • امکان بوت Sabayon 7 از روی USB فراهم شده است.
  • رفع ایراد از TouchPad ها و کلیک آن‌ها.
  • رفع ایراد عدم نمایش LogIn در  Failsafe mode.
  • رفع ایراد Fbsplash framebuffer از نظر سایز.
  • تغییر Clementine و استفاده از Amarok در میز‌کار KDE بنا به درخواست کاربران.

سایر رفع ایرادات را می‌توانید از این صفحه مشاهده کنید.

برای نصب Sabayon، دیسک Sabayon 7  را درون درایو DVD یا CD قرار دهید و سیستم را توسط آن راه‌اندازی کنید. نکته‌ی جالب تشابه این نصاب با نصاب فدوراست. در اولین مرحله زبان سیستم خود را انتخاب کنید.

Language

در مرحله بعدی زبان صفحه‌کلید خود را انتخاب کنید. اگر از صفحه‌ کلید استاندارد استفاده می‌کنید گزینه‌ی U.S English را انتخاب کنید و در غیر این صورت گزینه‌ی متناسب با طرح صفحه کلید خود را انتخاب نمائید.

در مرحله بعد Host name را به عنوان نام سیستم مشخص کنید. برای نمونه می‌توانید اسم خود یا نام توزیع یا هر چیز دیگری را بنویسید.

مرحله بعد تنظیم منطقه زمانی است. از طریق نقشه در بالای صفحه و یا گزینه‌های موجود در لیست پایین صفحه می‌توانید به راحتی منطقه‌ی زمانی خود را مشخص کنید.
در مرحله بعد پسورد کاربر root (ریشه) را وارد کنید. در قدم بعدی نیز یک کاربر دیگر غیر از کاربر ریشه ایجاد نمائید. در مرحله بعدی نصب و تنظیمات پیش‌فرض پارتیشن‌بندی قرار گرفته‌اند که با کلیک بر روی create custom layout می‌توانید به پارتیشن‌بندی سفارشی بروید و یا از گزینه‌های پیش‌فرض موجود استفاده کنید، البته کمی در انتخاب گزینه‌ها دقت کنید. Sabayon ابزار گرافیکی ساده‌ای برای تغییر مونت پوینت (نقطه اتصال) و یا حذف، ویرایش و ایجاد پارتیشن در اختیار کاربر قرار می‌دهد که کار با آن‌ها بسیار راحت است. در مرحله بعدی تنظیمات بوت لودر قرار دارد که می‌توانید رمز عبور و یا پارتیشن بوت را مشخص کنید.

Sabayon

بعد از انجام تمام مراحل بالا نصب Sabayon همراه با تصاویری از محیط میز کار آغاز می‌شود. این نسخه‌ی Sabayon  از Grub Version 1.99 استفاده می‌کند.

Boot

Sabayon از ابزار Entropy’s package management که یک ابزار گرافیکی برای مدیریت بسته‌های نرم‌افزاری است استفاده می‌کند. ابزاری بسیار کاربردی برای نصب بسته‌های باینری اما مطمئناً به راحتی و چشم نوازی  Ubuntu’s Software Center و یا Linux Mint’s Software Manager نخواهد بود. قابلیت‌هایی نظیر درجه‌بندی نرم‌افزار بر اساس رأی کاربران در آن وجود دارد که می‌تواند شما را در انتخاب و نصب برنامه‌ها کمک کند. این قابلیت در توزیع‌هایی مثل مینت و اوبونتو نیز وجود دارد.

Software Manager

برای نصب نرم‌افزار در Sabayon ابتدا باید آن را در لیست مدیر بسته پیدا سپس تیک مربوطه را زده و بعد از آن اقدام به نصب بسته‌ی مورد نظر کنید.  برای حذف آن، نرم‌افزار را پیدا کنید و روی جعبه سبز رنگ کنارش راست کلیک کرده و حذف را انتخاب کنید. همچنین Sabayon امکان پشتیبان‌گیری از برنامه‌های نصب شده و استفاده مجدد از آن‌ها را در خود دارد:

برای دریافت این نسخه به صورت مستقیم از این صفحه و دریافت آن‌ با کلاینت بیت‌تورنت از این صفحه اقدام کنید.

دیگر منابع: +

9 دیدگاه برای این نوشته:

  1. delinux:
    ۲۱ مهر ۱۳۹۰ ممنون واقعا انتظار نداشتم به این زودی این مقاله رو منتشر کنید
  2. مسعود:
    ۲۱ مهر ۱۳۹۰ مرسی احسان جان. من نسخه 5 رو فقط تست کردم که به شدت سنگین بود...! اگر سرعتش رو بالا برده باشن واقعا توزیع بی دردسر و خوبیه.
  3. delinux:
    ۲۱ مهر ۱۳۹۰ سلام دوباره اینم یه توزیع دیگر که مبتی بر جنتو بوده و به نظر بنده بهتر از Sabayon هست آدرسش رو در زیر قرار می دم اسمش Calculate Linux هست برای اونایی که دوست دارن توزیع های مختلفی رو تست کنن گزینه بدی نیست حداقل به امتحان کردنش میرزه http://www.calculate-linux.org/ و اینم آدرس مقایسه و بنچمارک اون با ubuntu 10.4 , Fedora 13 ,sabayon 5.4 http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=calculate_gentoo_benchmarks&num=1 و اینم لینک مقایسه و بنچمارک آرچ و ابونتو با هم هست http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ubuntu_arch_faster&num=1 بنچمارک ها دارای نمودارهای واضحی هستند و فکر نمی کنم نیازی به ترجمه یا توضیح بیشتری داشته باشن با مقایسه و کنار هم قرار دادن این دو بنچمارک خودتون قضاوت کنید ؟ در پایان اینم بگم که از لحاظ سرعت و پایداری هیچکدام از دیستروهای مبتنی بر جنتو قابل مقایسه با جنتو نیستند
  4. mrmrn:
    ۲۱ آبان ۱۳۹۰ چرا بهتره؟ من بنا به توصیتون calculate رو نصب کردم.واقعا پایداره و نکته جالبش استفاده کم از منابع سیستمه! البته چون نتونستم وایرلسم رو توش نصب کنم فعلا تو خونه نتونستم باهاش به نت وصل شم!! Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01) v رو دارم. کرنل جدیدم براش کامپایل کردم ولی نتونستم initram بسازم چون دستورشو بلد نبودم.
  5. علیرضا:
    ۱۲ آذر ۱۳۹۰ سلام دوستان من سابایون رو دانلود کردم اما نتونستم نصب کنم error میده... :-( خیلی دوست دارم باهاش کارکنم
  6. eMan:
    ۱۲ آذر ۱۳۹۰ خب علیرضا جان کجای نصب خطا میده؟
  7. farzad:
    ۲۸ آذر ۱۳۹۰ سلام خدمت دوستان من sabayon 7 64bit دانلود کردم ومیخواستم از دوستان بپرسم چجوری میتونم در کنار ویندوز بوت دوگانه داشته باشم اگه اموزش تصویری(عکس) باشه خیلی ممنون میشم
  8. مسعود:
    ۲۸ آذر ۱۳۹۰ درود کار مشکلی نیست. فقط یه پارتیشن مخصوص بهش اختصاص بدین و نصبش کنین. بطور خودکار اگر پارتیشن ویندوز رو حذف نکرده باشین میاد تو لیست بوت لودر. این لینک از ویکی سابایون هم میتونه کمک کنه : http://wiki.sabayon.org/index.php?title=HOWTO:_Dual_boot_Sabayon_Linux_and_Windows موفق باشید :)
  9. farzad:
    ۲۸ آذر ۱۳۹۰ ممنون مسعود جان خیلی کمک کردوفقط موقع لود میگه welcom to grub fd01 read error بغد از چند ثانیه صفحه بوت لودر میاد اگر میشه راهنماییم کنید که چجوری باید فونت فارسی و برنامه نصب کنم با تشکر

ارسال نظر سریع


Viewing all articles
Browse latest Browse all 16

Trending Articles